Anna Badalian

Anna Badalian

Vioolschool-Noord

Anna Badalian werd in 1984 geboren in Sint Petersburg.

Ze begon al op vierjarige leeftijd met vioollessen bij A.M. Schwarzburg.

Toen ze zes jaar was, had ze haar eerste publieke solo optreden. Sindsdien heeft Anna jaarlijks solo optredens gehad. In 1996 trad zij voor het eerst op met orkest.

In 1996 ontving Anna een beurs van de Internationale Masterclass in het Keshet Eilon Music Centre in Israël onder leiding van Shlomo Mintz. Ze nam deel aan deze masterclass en kreeg les van Mikhail Vayman en Arthur Zisserman.

In 2000 volgde Anna in Sint-Petersburg een masterclass bij Zakhar Bron (leraar van o.a. Maxim Vengerov), en trad zij op bij het slotconcert. In hetzelfde jaar onving ze een beurs van het Noord-Nederlands conservatorium, en zo kon zij deelnemen aan het Peter de Grote Festival in Groningen. In 2001 ging Anna viool studeren aan het Noord Nederlands conservatorium (nu het Prins Claus Conservatorium), waar ze in 2006 afstudeerde als docerend musicus.

Van 2010 t/m 2013 volgde Anna lessen bij Gordan Nikolic (concertmeester van het London Symfony Orchestra en artistiek lieder van het Nederlands Kamerorkest).

Op dit moment verzorgt Anna de lessen van Vioolschool-Noord bij onze vestiging in Groningen . Wil je ook viool leren spelen bij Vioolschool-Noord neem dan contact op.

Wild u lessen volgen bij Vioolschool-noord dan zijn wij telefonish bereikbaar op 0641958892 van Maandag tot Vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur